Cameraplay

Synes Elischka

SUN 14:30-17:00

Intiimien asioiden kuvaaminen kameralla tuntuu usein siltä kuin yrittäisi sekoittaa vettä ja öljyä: voi olla hyvin vaikeaa tuntea olonsa mukavaksi kun huomio keskittyy kauniin kuvan saamiseen.

 

Tässä työpajassa näytämme yksinkertaisen konstin joka avaa rajattomia mahdollisuuksia.

 

Työpajan tavoitteena on huomata ja oppia pois ongelmallisista tottumuksista kameran käytössä, ja tutkia uusia tapoja käyttää kameraa niinkuin mitä tahansa leikkivälinettä, niin kuin köysiä ja piiskoja.

Opimme priorisoimaan läheisyyden ja yhteyden kameran ja kuvatun materiaalin sijaan.

Työpaja pidetään englanniksi.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Työpajassa on kaksi osaa: Aloitamme oppimalla kameralla leikkimisen perusteet muutamalla harjoituksella, sitten jakaudumme ryhmiin toista osaa varten. Toisen osan lyhyessä leikkisessiossa hyödynnämme harjoituksissa opittuja taitoja.

Työpajan aikana jokainen tulee olemaan sekä kameran edessä että takana.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Työpajan on avoin kaikille jotka haluava tutkia tätä aihepiiriä muiden osallistujien kanssa. Ei ole väliä oletko kameran käytön ammattilainen tai vaikket olisi koskaan ennen käyttänyt kameraa: opit silti varmasti jotain uutta.

Kameran käyttö intiimien asioiden kuvaamiseen voi kuulostaa aivan kauhealta, kiihottavalta tai jännittävältä, mutta olet tervetullut tutkimaan näitä kaikkia tuntemuksia turvalliseen ympäristöön.

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten valmistautua työpajaan?

  • Mikä tahansa kamera tai videokamera (mutta EI älypuhelin)  jolla haluat leikkiä. Varmista että muistikortilla ei ole mitään tärkeää, sillä kaikki sen sisältö tullaan poistamaan työpajan aikana.

  • Leikkivälineitä joilla haluat leikkiä, kuten köydet, piiskat…

  • Ota mukaan lisäksi asioita kuten leluja, rekvisiittaa, outoja esineitä, asuja, kankaita, kukkia tai muita luonnosta löydettäviä leikkivälineitä.

  • Mukavat vaatteet.

Onko työpajassa alastomuutta?

Ei täyttä alastomuutta, mutta ilman yläosaa oleminen on sallittua.

Synes Elischka on elokuvantekijä ja tutkija Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella Aalto-yliopistossa. Lisäksi hän seikkailee queer erotican maailmassa UusiAaltoPorno Collectivessa.

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon