Feeling The Gaze

Jarkko Partanen & Julius Elo

SAT 14:30-17:00

Kiinnostaako katseen alle asettuminen, ekshibitionismi tai esiintyminen? Tässä työpajassa kiihotutaan katsottavana olemisesta ja katsomisesta. Työpajan aikana käymme läpi erilaisia katsomisen ja katsottavana olemisen tapoja. Minkälaista katsetta kaipaat? Lempeätä todistajaa vai kenties kiihottunutta tirkistelijää?

 

Katsottuna oleminen herättää voimakkaita tunteita; jännitystä, pelkoa, häpeää, iloa, nautintoa ja mielihyvää. Mutta ennen kaikkea nähdyksi tuleminen on yksi ihmisen perustarpeista, joka voi olla myös hyvin vapauttava ja voimaannuttava kokemus.  

 

Työpajassa tehdään useita harjoitteita, joissa saat mahdollisuuden asettua esille. Näissä hetkissä voit lähestyä seksuaalisia haluja, joiden näyttäminen muille kiihottaa sinua. Tai tutkia sellaisia seksuaalisia mieltymyksiä, jotka tuntuvat kiihottavat, mutta joita ujostuttaa näyttää muille.

 

Tämä työpaja tarjoaa turvallisemman tilan tutkia sitä, mitä katsottavana oleminen sinussa herättää. Minkälaisia tuntemuksia, ajatuksia, mielikuvia se nostaa esiin. Voit lähestyä omaa seksuaalisuuttasi ja kehoasi haluamastasi näkökulmasta ja asettaa sen esille, joko yhdelle katsojalle, kahdelle, kolmelle tai koko ryhmälle - ihan kuinka haluat!

Työpaja pidetään suomeksi/englanniksi.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Katsomista lähestytään harjoitteiden kautta, joissa osallistujilla on mahdollisuus tutkia erilaisia tapoja asettua esille. Käymme läpi eri muotoja, joissa katsottavana oleminen voi tapahtua ja kuinka monelle ihmiselle kerrallaan. Kokeilemme myös miltä eri katsomisen etäisyydet tuntuvat; onko katsoja lähellä vai kaukana, esillä vai piilossa.  

 

Osassa harjoitteista voit valita asetutko katsottavaksi yksin, partnerin kanssa tai kenties ryhmässä.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Kaikille jotka ovat kiinnostuneet katsottavana olemisesta ja katsomisesta. Työpaja sopii sekä ujoille ja rohkeille!

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten valmistautua työpajaan?

Tuo mukanasi mitä hyvänsä välineitä, tarvikkeita ja asusteita joita haluaisit käyttää.  Tyyli on vapaa! Muistathan, että tarvikkeiden käytöstä neuvotellaan aina mahdollisen parin kanssa.

Onko työpajassa alastomuutta?

Oman valintasi mukaan. Katsottavana oleminen ei välttämättä tarkoita riisumista tai alastomana olemista.

 

Julius Elo on esitystaiteilija ja yksi Wonderlust-festivaalin perustajista. Hän luo esityskonsepteja ja osallistavia esityksiä, joissa yleisö asetetaan eri tavoin esityksen keskiöön: yksi yhdelle -esityksiä, kehollisia installaatioita, esityksellisiä rituaaleja ja tapahtumia. Hän tekee taiteellista tutkimusta Teatterikorkeakoulussa, opettaa, pitää työpajoja sekä työskentelee alastomuuden, seksuaalisuuden ja kehotekniikoiden parissa.

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon