TIETOA MEISTÄ

Wonderlust tiimi ja kutsuvieraat 2017. Kuvaajana Alisa Javits.

Wonderlust on monimuotoista ja tiedostavaa seksiä juhliva festivaali Helsingissä. Se kutsuu yhteen heteroita ja queereja, seksuaaliaktivisteja ja uteliaita aloittelijoita, kinkyjä ja ujoja, sekä kaikkia niitä ihmisiä, jotka eivät olisi aiemmin kuvitelleet osallistuvansa seksifestivaaleille.

Siinä missä voimakkaasti seksualisoitunut valtavirtakulttuuri tuottaa valmiita käyttäytymismalleja ja kiiltokuvaseksuaalisuutta, me keskitymme kunkin omaan henkilökohtaiseen tutkimusmatkaan, tee-­se­-itse­ -mentaliteettiin, itsensä vapaaseen toteuttamiseen ja löytämisen riemuun.

Wonderlust on tapahtumana ainoa laatuaan Pohjois­-Euroopassa. Festivaali pyrkii edistämään avointa asennetta erilaisia seksuaalisuuden muotoja kohtaan, luomaan vapautuneen ja leikkisän yhteisön, sekä tarjoamaan avarakatseisen ympäristön jakamiselle ja uusille näkökulmille.

Wonderlust järjestettiin ensimmäistä kertaa 2014. Loppuunmyydyt liput, yleisön kiittävä palaute ja Suomen seksologisen seuran myöntämä Vuoden Valopilkku palkinto kertovat tilauksesta uudenlaiselle seksitapahtumalle. Kesäkuussa 2018 festivaali järjestetään Suvilahdessa – edeltäjäänsä laajempi, kolmen päivän ohjelma koostuu näytöksistä, työpajoista ja muista tapahtumista, jotka rakentavat seksipositiiviselle yhteisölle uuden foorumin. Wonderlust-­festivaalia tekevät Essi Aittamaa, Julius Elo, Eva Neklyaeva, Jarkko Partanen, Anni Puolakka, Kasper Kamppuri, ja Marius Poenar, sekä ryhmä intohimoisia vapaaehtoisia.