Elävän mallin piirustus ja masturbaatio -työpaja

Lauantai 2/6/2018 14:30-17:00

Työpaja / Eskuksella

Sisäänpääsy vain festivaalipassilla / BUY A TICKET

Pidätkö piirtämisestä tai ryhmässä masturboimisesta? Vai molemmista? Jos vastasit jompaan kumpaan edellisistä kyllä, niin silloin tämä työpaja saattaa olla juuri sinulle!

Elävän mallin piirustus on perinteisesti lähes täysin eroottisuudesta ja seksuaalisuudesta etäännytetty konsepti, mutta tässä työpajassa kutsumme sinut nimenomaan tutkimaan omaa seksuaalisuuttasi katsomisen ja katsotuksi tulemisen kautta. Ja mikä parasta, sekä piirtäjien, että mallien kiihottuminen on paitsi sallittua myös toivottavaa.

Piirtämiseen keskittyminen antaa mahdollisuuden ottaa hieman etäisyyttä tilanteeseen ja tutkia itseään ja omia tuntemuksia. Kynää ja paperin kanssa tutkimusmatkaillessa on mahdollista keskittyä intensiivisesti katsomiseen ilman, että se tuntuu kiusallisesti tuijottamiselta. Erilaisten elävien, hengittävien ja nauttivien ihmisvartaloiden tarkastelu avaa myös mahdollisuuden kauneusihanteiden ulkopuolelle rajautuneen viehkeyden löytymiseen.

Samalla tavoin masturboiminen toisten katsellessa, yhdessä muiden alastomien ihmisten kanssa, tarjoaa tilaisuuden tutkia suhdetta omaan kehoon ja seksuaalisuuteen. Se tarjoaa tilaisuuden tutustua itseesi ja omaan kehoosi lämpimän hyväksyvässä ilmapiirissä, sekä tilaa tiedostaa ja työstää runkkaamiseen mahdollisesti liittyviä epävarmuuksia.

Tässä työpajassa kaikki ovat tasavertaisesti vaatteita vailla, samaan aikaan sekä katsojia että katseen kohteita. Yhtälailla subjekteja riippumatta siitä, piirtävätkö he vai ovatko malleina. Yhtä vähän on väliä sillä, kuinka harjaantunut on kynän käytössä tai masturbaatiossa. Molemmat ovat työkaluja oman itsensä tutkimiseen ja toivottavasti myös uusien riemastuttavien havaintojen kokemiseen.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Työpajassa keskitytään elävän mallin piirtämiseen, masturbointiin ja molempien roolien tuottamien kokemusten tutkailuun. Tämä kaikki tapahtuu turvallisessa ja leikkisässä ympäristössä. Työpaja jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäiseksi osallistujat saavat johdatuksen piirtämiseen, katsomiseen ja katsottavana olemiseen, sekä itsensä koskettamiseen. Tämän jälkeen siirrymme piirtämään ja osallistujat saavat mahdollisuuden ottaa vuorotellen sekä mallin että piirtäjän roolin. Perinteisestä elävänmallin piirtämisestä poiketen, mallit eivät pysy liikkumatta vaan hyväilevät itseään. Lopuksi käymme läpi työpajan herättämiä tuntemuksia ja osallistujat saavat mahdollisuuden esitellä omia piirustuksiaan.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Työpajaan osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla mestaripiirtäjä tai intohimoinen ekshibitionisti, eli mitään ennakko-osaamista ei edellytetä. Tilaisuus on tarkoitettu ihmisille, joilla on avoin mieli ja jotka haluavat tutkia omaa seksuaalisuuttaan yhteisöllisessä ympäristössä.

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten

valmistautua työpajaan?

Työpajassa on saatavilla paperia sekä piirustustarvikkeita (piirustushiiliä ja lyijykyniä). Voit myös tuoda omia seksivälineitä ja piirrustus- ja maalaustarvikkeita mukanasi!

Ota mukaasi alustan suojaksi oma pyyhe tai viltti.

Onko työpajassa alastomuutta?

Kyllä, työpajassa sekä piirtäjät että mallit ovat alasti.


Katariina Katla, Julius Elo ja Jarkko Partanen