Tantraa queer-näkökulmasta

Lauantai 2/6/2018 11:00-13:30

Työpaja / Eskuksella

Sisäänpääsy vain festivaalipassilla / BUY A TICKET

Työpaja alkaa tantran ja sen harjoittamisen esittelyllä. Suuri osa tantraopetuksesta keskittyy miehen ja naisen väliseen vastakkainasetteluun, ja erilaiset vähemmistöryhmät ovat usein kokeneet jäävänsä tantramaailman ulkopuolelle. Mutta todellisuudessa ei ole mitään syytä, miksi sama tietoisuuteen ja kommunikaatioon keskittyminen ei olisi hyödyllistä ja voisi johtaa äärimmäiseen nautintoon missä tahansa yhdistelmässä kumppaneita, sukupuolia ja kehoja – mukaanlukien cis-sukupuoliset heterot. Mitä tahansa oletkin ja identifioidut, olet tervetullut tähän työpajaan.

Työpaja koostuu yksilö-, pari- ja ryhmäharjoituksista. Voit tulla parin tai ihmismuodostelmasi kanssa, tai ihan itseksesi. Perusharjoitukset sisältävät rajojen asettamista, neuvottelua, haluihin tutustumista, pyytämistä ja pyyntöihin vastaamista. Vähän pidemmälle menevissä harjoituksissa keskitymme jalostamaan fyysistä nautintoa kaikissa erilaisissa kehoissa, ja erilaisten roolien ja dynamiikkojen omaksumista.

Työpajaan osallistujat voivat täysin omien halujensa mukaan sekä tutustua uusiin ihmisiin että työskennellä vain valitsemiensa ihmisten kanssa.

Tantrinen harjoitus sopii hyvin yhteen tiedostavan pervouden ja yleisen seksipositiivisuuden kanssa ja tukee näiden syventämistä. Ole rohkea, tule kokeilemaan!

Mitä työpajassa tapahtuu?

Tutustumme siihen mistä tantrassa on kysymys kun rajoittavat sukupuoli- tai suuntautumisroolit on riisuttu, opimme kohtaamaan halujamme ja pyytämään mitä haluamme, ja tutkimme erilaisia rooleja ja dynamiikkoja erilaisissa tilanteissa ja/tai suhteissa.

Kenelle työpaja sopii?

Kaikille, riippumatta suuntautumisesta, sukupuolesta, mieliteoista tai kyvyistä. Voit tulla työpajaan parin tai konstellaation kanssa, tai ihan itseksesi.

Miten varustaudun?

Pukeudu niin, että voit liikkua mukavasti. Vesipullo ja joogamatto voivat olla hyviä lisävarusteita, mutta eivät ole pakollisia osallistumisen kannalta.

Onko työpajassa alastomuutta?

Alastomuus on mahdollisuus mutta ei oleellista työpajaan osallistumisen kannalta. Jos päätät osallistua, ole tietoinen siitä, että työpajassa saattaa esiintyä jonkin verran paljasta pintaa.


Leo Heng  on elänyt seksipositiivista elämää pari vuosikymmentä. Sinä aikana hän on käyttänyt aikaansa mm. tankotanssiin, pari- ja yksilöakrobatiaan, kamppailulajeihin, näyttämötaisteluun, kontakti-improvisaatioon, BDSM:ään ja moneen erilaiseen tanssimuotoon. Tällä hetkellä hän pääasiassa tutkii, kehittää ja opettaa tantraa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan näkökulmasta. Leo yhdistää kaiken tämän kokemuksen luodakseen hedelmällisen maaperän dynaamiselle pari- ja ryhmätyöskentelylle leikkisässä ja kuumassa fyysisessä interaktiossa.