SAAVUTETTAVUUS

Sexpo on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. He ovat Wonderlustin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja he tarjoavat Wonderlust kävijöille neuvontaa ja tukea festivaalitapahtumien aikana sekä festivaalin jälkeen. Sexpo ja heidän läsnäolonsa Wonderlustissa esitellään tarkemmin Avajaisseremoniassa.

 

Sexpon toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen seksuaalisuudesta, seksistä, sukupuolesta ja ihmissuhteista.

 

RUOKA JA JUOMA

LAB OF LUST


Wonderlustin oma alkoholiton baari Lab of Lust pitää huolen juhlijoiden energiatasosta iltaisin Cirkolla.


Laboratoriosta löydät monta herkullista juomaa janon sammuttamiseen, kuin myös mahdollisuuden kokea miten eri lemmenrohdot vaikuttavat kehossasi. Lemmenjuomat, mocktailit, teedrinkit ja naposteltavat pitävät sinut juhlakunnossa ja johdattavat lempeästi juhlatunnelmaan!

Huom: Closing Partyyn ei saa tuoda omia juomia. Maksaa voit sekä käteisellä että kortilla.

 

TAPAHTUMAPAIKAT

Wonderlust 2019 järjestetään Suvilahden teollisuusmiljöössä kahdessa eri tilassa. Suurin osa festivaalin työpajoista sekä kahvila ovat Esitystaiteen keskuksessa. Osa työpajoista, Opening Ceremony, All That Swag - performanssi-ilta sekä Play Party ovat  Uuden sirkuksen keskus Cirkossa. Rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan.

Alla Suvilahden aluekartta tarkkoine sijainteineen.

Alueelle on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Lähimmät metropysäkit ovat Kalasatama (450m) ja Sörnäinen (500m). Maksuton pysäköinti löytyy rakennusten edestä autolla ja pyörällä saapuville.

 

CIRKO – UUDEN SIRKUKSEN KESKUS

Suvilahti, rakennus 8

Kaasutehtaankatu 1/4

00540 Helsinki

Tiloihin on esteetön pääsy. Rakennuksessa on hissi.

ESKUS – ESITYSTAITEEN KESKUS / PERFORMANCE CENTER

Suvilahti, Puhdistamo rakennus 6, 2 krs.

Kaasutehtaankatu 1

00540 Helsinki

Eskukseen menee hissi viereisen Make your mark- gallerian aulasta. (otathan meihin yhteyttä, jotta varmistamme sujuvat järjestelyt).

Tilassa on inva-WC.

Pyörätuoli-istuin mahdollisuus.

 

VAPAAEHTOISEKSI

Vapaaehtoishaku on nyt kiinni.

 

VASTUULLISUUSSOPIMUS

Tavoitteemme on, että kaikki saavat tuntea tasavertaisesti oikeutetuksi ottaa tilaa tutkimiseen ja samaan aikaan tuntea vastavuoroista välittämistä toisen tutkimusmatkaa kohtaan – aktiivisen kuuntelemisen, ymmärryksen ja tilan antamisen kautta. Osallistumalla tapahtumaan teet sopimuksen Wonderlustin kanssa, jolla varmistamme että kaikilla on vapaampi ja turvallisempi olla tilassa. Sopimuksen periaatteet perustuvat kunnioitukseen, inklusiivisuuteen sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ja ei-patriarkaalisuuteen, sillä pidämme näitä seikkoja välttämättöminä terveelle ja monimuotoiselle seksuaalikulttuurille.

 

Yleinen etiketti

Kommunikoimme avoimesti ja aktiivisesti kuuntelemalla.

 

Kohtaamme jokaisen tilanteen avoimin mielin. Emme tuomitse.

 

Me emme koskaan oleta, erityisesti sukupuoli-identiteettiä, muita identiteettejä tai preferenssejä.

 

Tiedämme, että jokaisen henkilökohtaiset rajat ovat eri kohdissa ja että toisten elämäntarinat ja kokemukset eroavat omistamme.

 

Tiedostamme miten paljon otamme tilaa ja annamme yhtäläiset mahdollisuudet kanssaihmisille oppimiseen, osallistumiseen ja nauttimiseen.

 

Olkaamme valmiita ottamaan vastuu siitä miten puhumme ja toimimme.

Tätä on vastuullinen toimiminen.

 

Kun näkemyksemme haastetaan, jokaisen meistä tulee olla valmis ymmärtämään ja huomioimaan toisten näkemykset, olla vastuussa teoistamme ja tekemään muutoksia niillä tavoin kuin sitä meiltä pyydetään.

 

Turvallisuus – terve järki – suostumus

Koska tapahtuma on suunnattu aikuisille, korostamme harkinnan ja itsestään vastuun ottamisen tärkeyttä. Kaiken seksuaalisen kanssakäymisen tulisi perustua kolmeen perusperiaatteeseen:

 

  • Turvallisuus: Pyrimme tunnistamaan ja ehkäisemään riskejä

Kaikissa harjoituksissa kannustamme ja annamme informaatiota turvalliseen tapaan toteuttaa harjoitteet. Jos havaitsemme vaarallisen tilanteen, ohjaamme sinua  korjaamaan tilanteen turvallisesti.

 

  • Terve järki:

Varmista, että olet henkisesti, fyysisesti ja emotionaalisesti kykeneväinen osallistumaan ohjelmaan. Jos tunnet epävarmuutta yksin osallistumiseen, ota mukaasi partneri. Jos sinulla on kysymyksiä tai koet epävarmuutta ohjelman suhteen, voit kysyä meiltä neuvoa. Työpajoihin osallistuminen huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena ei ole sallittua.

 

  • Suostumus: kaikkeen toimintaan tulee olla kaikkien osapuolien suostumus

Suostumus on innokkaasti ilmaistu ‘kyllä’, kaikki muu on ‘ei’. Jos toinen osallistuja kieltäytyy kutsusta toimia kanssasi, toistuvia pyyntöjä pidetään suostumuksen ja rajojen loukkaamisena.

 

Näiden kohtien noudattamatta jättäminen johtaa tapahtumasta poistamiseen. On jokaisen henkilökohtaisella vastuulla varmistaa oma turvallisuus tapahtumaan osallistumisen ajan; Wonderlust ei voi ottaa vastuuta puolestasi. Kysy tarvittaessa apua tai neuvoa Wonderlust tiimiltä.

 

Henkilökohtainen tila ja rajat

Osallistuminen harjoituksiin on aina vapaaehtoista.

Kysyminen on ainoa tapa selvittää toisen osallistujan sukupuoli-identiteetti, seksuaaliset mieltymykset tai halut.

 

Jokaisen Wonderlust osallistujan henkilökohtaista tilaa, suostumusta ja aikomuksia tulee kunnioittaa kaikissa tilanteissa. Jokaisella on erilaiset rajat ja siksi jokainen lähestymisen tulee tapahtua lupaa kysymällä, kommunikoimalla ja aktiivisen kuuntelemisen keinoin. Kellään ei ole lupaa mennä mukaan sessioon ilman kaikkien osallisten suostumusta tai koskea toisten leluihin/välineisiin Jos haluat katsoa toisten leikkiä, pidä heihin turvallinen ja kunnioittava etäisyys.

 

Kunnioitus, keskustelu ja kuunteleminen

Wonderlust on sitoutunut antamaan äänen niille, joiden kokemukset ja mielipiteet jäävät usein kertomatta tai ne nähdään vähemmän tärkeinä tämän tilan ulkopuolella. Siksi meidän tulee tiedostaa miten paljon otamme tilaa, niin keholla kuin puheellamme, ja miten toimintamme ja sanamme saattavat vaikuttaa ihmisiin ympärillämme. Jos keskusteltu asia on henkilökohtaisen kokemuksenne ulkopuolella, kuunnelkaa ja oppikaa keskusteluista mieluummin puhumisen sijaan.

 

Seksististä, homofobista, transfobista, ableistista, rasistista ja seksityöntekijöitä syrjivää puhetta tai käytöstä ei suvaita Wonderlustissa. Joitakin ihmisiä koskettavat tietyt asiat enemmän kuin toisia. Sortavasta käytöksestä huomauttaminen tekijälle voi olla raskasta heille, joita käytöksellä on vahingoitettu; tilanteessa, jossa kohtaaminen tuntuu liialta pyydämme ottamaan festivaalijärjestäjään yhteyden niin lähestymme tekijää puolestasi.

 

Luottamus ja salassapito

Käsittelemme kaikkia tietojasi luottamuksellisesti, emmekä luovuta tietoa osallistumisestasi tapahtumiimme.

 

Osallistujat sitoutuvat pitämään keskustelujen sisällön salassa kuin myös muiden osallistujien henkilöllisyyden tapahtuman ulkopuolella. Osallistujat pidättäytyvät kuvaamasta tai nauhoittamasta tapahtumia.

 

Tuki

Jos tarvitset välitöntä apua, tukea tai neuvoa tapahtuman aikana, käänny Wonderlust-tiimiläisen puoleen.

 

Mitä tehdä jos sopimusta ei kunnioiteta

Kun koet, että toinen osallistuja on rikkonut tätä sopimusta millään tavalla, huomauta siitä hänelle jos se tuntuu mahdolliselta. Jos sääntöjä rikkovaan toimintaan ei pysty puuttumaan, käänny välittömästi Wonderlust-tiimiläisen puoleen.

Pidätämme oikeuden pyytää osallistujaa poistumaan tapahtumasta välittömästi, jos uskomme että sopimusta on rikottu tai jos vaikuttaa siltä että osallistuja on uhaksi muiden paikallaolijoiden hyvinvoinnille. Tässä tapauksessa ostetun lipun hintaa ei palauteta.

 

Sopimuksen säännöt ovat koostettu ja täydennetty niistä, jotka ovat voimassa yhteisöissä DIY Space for London, Sacred Pleasures London, Xplore Festival Berlin ja OpenCon Catalonia.

Mikäli sinulla on asia jonka haluat tuoda tietoomme, voit lähettää meille sähköpostia info@wonderlust.fi
 

I'M AN ORIGINAL CATCHPHRASE

I’m a paragraph. Double click here or click Edit Text to add some text of your own or to change the font. This is the place for you to tell your site visitors a little bit about you and your services.

SAAVUTETTAVUUS

Kaikki vessat ovat sukupuolittamattomia.

Autolla pääsee suoraan Suvilahteen ja festivaalin tapahtumapaikkojen eteen.

Eskuksen toiseen kerrokseen menee hissi viereisestä gallerian aulasta, paikalla opasteet. Cirkolla myös hissi.

Voit osallistua festivaaleille myös henkilökohtaisen avustajasi kanssa. Avustajan ei tarvitse ostaa erikseen festivaalilippua.

Henkilökohtaiset avustajat saavat festivaalirannekkeen ilmaiseksi festivaalin infopisteeltä avustettavansa kanssa.

Jos sinulla on kysyttävää festivaalin esteettömyydestä, lähetä meiliä osoitteeseen info@wonderlust.fi

 

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon