Pegging

Klara Lotte & Peter Banki

SAT 18:00-20:30

Pegging tarkoittaa kumppanin anaalipenetraatiota strap-on dildolla.

 

Yleensä peggingillä tarkoitetaan naisen miehelle tekemää anaalipenetraatiota, mutta tässä työpajassa kaikki sukupuolet voivat ottaa osaa eri rooleihin. Strap-on dildon käyttäminen voi olla vastaavalla tavalla miellyttävää henkilölle, jolla on penis, kuin heille, joilla ei ole. Kolumnisti Dan Savagen mielestä kaikkien miesten tulisi kokeilla peggingiä ainakin kerran, sillä se saattaa muodostua sekä uudeksi nautinnoksi että keinoksi hahmottaa vastaanottavan osapuolen kokemusta seksistä.

 

Työpajan alussa kokeilemme yhdessä Joe Kramerin anaalihengitystä, jonka jälkeen koemme intiimin ja hitaan pegging-performanssin. Performanssin jälkeen on aikaa keskustelulle, kysymyksille ja vastauksille peggingistä. Lopuksi kaikki halukkaat voivat kokeilla peggingiä, saaden tarvitessaan tukea ja apua työpajan vetäjiltä.

Työpaja pidetään englanniksi.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Pegging-performanssi, yhteinen keskustelu aiheesta sekä mahdollisuus kokeilla peggingiä sekä aktiivisesta että passiivisesta perspektiivistä käsin. Kaikki toiminta on suostumuksen alaista. Työpajaan osallistuminen ei velvoita mihinkään toimintaan.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Uteliaille ja rohkeille osanottajille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten valmistautua työpajaan?

Ota mukaan oma strap-on ja harness, mikäli omistat sellaiset. Työpajassa ei ole varsinaista pukukoodia, mutta niin halutessaan osallistujat voivat pukeutua haluamallaan tavalla, esimerkiksi dragiin.

Ota mukaasi tarvittavat turvallisemman seksin välineet (hanskat, kondomeja ja liukkaria), tosin näitä on tarjolla myös festivaalin puolesta.

Suosittelemme valmistautumaan työpajaan Joe Kramerin anaalihengitystekniikkaan tutustumisella.

Onko työpajassa alastomuutta?

Tässä työpajassa vaatetus on vapaavalintainen.

Klara Lotte on Berliinissä vaikuttava taiteilija, huonekalumuotoilija, taideterapeutti sekä anteeksiannon mahdollisuuksia ja rajoja käsittelevän kirjan toimittaja. Klara rakastaa kyseenalaistaa, tutkiskella ja harjoittaa yhteyksiä ja mahdollisuuksia ihmisten ja esineiden, tanssin, seksin ja kielen, yhteiskunnan, seksin ja rakkauden, kasvien, eläinten ja Eroksen välillä, muutamia mainitakseen. Nämä näyttäytyvät esimerkiksi hänen tutkielmassaan nousevasta käsityksestä mukavuudesta ja sen seurauksista huonekalujen suunnittelulle, sosiaaliselle ja rakkauselämälle 1700-luvun Ranskassa tai esiintymisestä Felix Rucketsin teoksessa “Die Farm”.

 

Hän uskoo, että kokemuksessamme itsestämme, toisistamme ja ympäristöstämme on neljä tärkeää tekijää. Menneisyytemme: se mistä olemme kotoisin, viimeiset viisi sekuntia tai lapsuutemme. Odotuksemme: miten ajattelemme maailmasta ja ihmisistä, esimerkiksi rakkaistamme, itsestämme ja reaktioistamme. Motivaatiomme: mikä saa meidät toimimaan, visiomme ja tavoitteemme tällä hetkellä elämässämme. Huomiomme: mihin suuntaamme kokemuksemme kullakin hetkellä, esimerkiksi bussissa istuessamme, kirjaa lukiessamme tai suhtautuessamme väkivallan merkkeihin kaupunkitilassa. Jonkun näistä neljästä muuttaminen voi täysin muuntaa kokemuksemme todellisuudesta. Esimerkiksi muuttamalla odotuksiamme klitoriksen muodosta.

Peter Kimberly Banki, PhD perusti vuonna 2015 festivaaleja ja mentorointia järjestävän, seksipositiivisen organisaation School of Really Good Sexin. Aiemmin hän toimi Sydneyssä Xplore - Festvial of the Art of Lustin kuraattorina.

 

“Ollessamme intiimisti jonkun toisen kanssa, näemme ketä todella itse olemme. Se on todella jännittävää. Paljon enemmän kuin kyvykkyytemme ta jokin muu vastaava, keskiössä on oleminen. Seksi avartaa ja auttaa näkemään toisen ihmisen kaikkein avoimimmillaan ja haavoittuvaisimmillaan, oli hänen roolinsa mikä tahansa”, sanoo Peter.

 

Peterin tausta on Iyengar joogassa, tanssissa ja taistelulajeissa (Capoeira Angola). Hänen somaattinen ja liikeeharjoittelutaustansa muodostavat perustavan hänen työlleen seksipositiivisuuden parissa.

 

Peter on myös suurimman osan aikuisiästään työskennellyt eurooppalaisen filosofian ja kirjallisuuden tutkijana ja opettajana. Filosofit kuten Friedrich Nietzsche, Georges Bataille, Anne Dufourmantalle, Avitall Ronell ja Jean-Luc Nancy ovat olleet suurimpia inspiraatioita ajattelunsa kehityksessä suhteessa seksuaalisuuteen ja erotiikkaan. Peter väitteli New York Universityn German Studies -ohjelmasta syyskuussa 2009. Fordham University Press julkaisi hiljattain hänen teoksensa, The Forgiveness To Come: the Holocaust and the Hyper-Ethical. Parhaillaan hän työskentelee Western Sydney Universityn alaisessa Philosophy Research Initiativessa.

 

Mediassa on kirjoitettu Peterin työstä The Festival of Really Good Sexin puitteissa muun muassa The Guardianissa, Archer Magazinessa, ABC Radio Nationalissa ja news.comissa. Häntä on haastateltu myös perustamansa ja johtamansa Festival of Death and Dyingista ABC Radioon ja Sydney Morning Heraldiin. Peterin työskentely anteeksipyytämisen ja -antamisen parissa on ollut esillä 2SERissä ja ABC Radio Nationalin filosofiaan keskittyneessä ohjelmassa.

 

Valikoima Peterin akateemisia julkaisuja löytyy osoitteesta www.peterbanki.com

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon