Sharing Ourselves and Our Beloveds

Klara Lotte & Peter Banki

SUN 11:00-13:30

Olemme osa lukuisia eri yhteisöjä itsemme, kumppaneidemme, rakastajiemme, perheidemme ja naapureidemme kautta. Miten näihin eri yhteyksiin tulisi suhtautua? Entä miten jakaa itsemme ja rakkaamme?

 

Tämä työpaja on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Erityisen antoisa se saattaa olla rakkaussuhte(e/i)ssa oleville, jotka asuvat lasten tai toisten aikuisten kanssa.


Työpajan aluksi Klara ja Peter jakavat omia kokemuksiaan, avaten syitä miksi oman itsensä ja rakkaidensa jakaminen on tärkeä asia oppia ja harjoittaa. Kysymyksiä ja vastauksia käydään läpi yhdessä, jonka jälkeen tehdään muutamia harjoitteita.

 

Työpajan tarkoituksena on saada aikaan fantasioita sekä tutkailla niitä. Näitä fantasioita myös jaetaan toisille osanottajille enemmän tai vähemmän rohkeilla tavoilla.

Työpaja pidetään englanniksi.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Klara ja Peter jakavat ymmärrystään jakamisesta ja jaetuksi tulemiseksi lähestymistapana

monisuhteissa. Jos tapaamme jakaa itsemme ja rakkaamme arjessamme tietyllä tavalla, niin miksi se aiheuttaa epävarmuutta ja stressiä monisuhteissa? Tähän liittyen Klara ja Peter kertovat myös omasta kokemuksestaan pariskuntana. Tämän jälkeen he ohjeistavat muutamia harjoitteita, joiden kautta jakamisen teemaan voi tutustua yhdessä oman kumppanin kanssa.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Tämä työpaja soveltuu parhaiten heille, jotka ovat pari- tai rakkaussuhteessa. Myös sinkut ovat tervetulleita. Uteliaat ja rohkeat osanottajat kaikista sukupuolista ja seksuaalisista suuntautumisista ovat tervetulleita. ​

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten valmistautua työpajaan?

Ei pukukoodia, mutta työpajaan saa halutessaan osallistua seksikkäästi pukeutuneena.

Onko työpajassa alastomuutta?

Tässä työpajassa ei ole alastomuutta. Työpajan tarkoituksena on tutkailla monisuhteisiin liittyviä tunteita.

Klara Lotte on Berliinissä vaikuttava taiteilija, huonekalumuotoilija, taideterapeutti sekä anteeksiannon mahdollisuuksia ja rajoja käsittelevän kirjan toimittaja. Klara rakastaa kyseenalaistaa, tutkiskella ja harjoittaa yhteyksiä ja mahdollisuuksia ihmisten ja esineiden, tanssin, seksin ja kielen, yhteiskunnan, seksin ja rakkauden, kasvien, eläinten ja Eroksen välillä, muutamia mainitakseen. Nämä näyttäytyvät esimerkiksi hänen tutkielmassaan nousevasta käsityksestä mukavuudesta ja sen seurauksista huonekalujen suunnittelulle, sosiaaliselle ja rakkauselämälle 1700-luvun Ranskassa tai esiintymisestä Felix Rucketsin teoksessa “Die Farm”.

 

Hän uskoo, että kokemuksessamme itsestämme, toisistamme ja ympäristöstämme on neljä tärkeää tekijää. Menneisyytemme: se mistä olemme kotoisin, viimeiset viisi sekuntia tai lapsuutemme. Odotuksemme: miten ajattelemme maailmasta ja ihmisistä, esimerkiksi rakkaistamme, itsestämme ja reaktioistamme. Motivaatiomme: mikä saa meidät toimimaan, visiomme ja tavoitteemme tällä hetkellä elämässämme. Huomiomme: mihin suuntaamme kokemuksemme kullakin hetkellä, esimerkiksi bussissa istuessamme, kirjaa lukiessamme tai suhtautuessamme väkivallan merkkeihin kaupunkitilassa. Jonkun näistä neljästä muuttaminen voi täysin muuntaa kokemuksemme todellisuudesta. Esimerkiksi muuttamalla odotuksiamme klitoriksen muodosta.

Peter Kimberly Banki, PhD perusti vuonna 2015 festivaaleja ja mentorointia järjestävän, seksipositiivisen organisaation School of Really Good Sexin. Aiemmin hän toimi Sydneyssä Xplore - Festvial of the Art of Lustin kuraattorina.

 

“Ollessamme intiimisti jonkun toisen kanssa, näemme ketä todella itse olemme. Se on todella jännittävää. Paljon enemmän kuin kyvykkyytemme ta jokin muu vastaava, keskiössä on oleminen. Seksi avartaa ja auttaa näkemään toisen ihmisen kaikkein avoimimmillaan ja haavoittuvaisimmillaan, oli hänen roolinsa mikä tahansa”, sanoo Peter.

 

Peterin tausta on Iyengar joogassa, tanssissa ja taistelulajeissa (Capoeira Angola). Hänen somaattinen ja liikeeharjoittelutaustansa muodostavat perustavan hänen työlleen seksipositiivisuuden parissa.

 

Peter on myös suurimman osan aikuisiästään työskennellyt eurooppalaisen filosofian ja kirjallisuuden tutkijana ja opettajana. Filosofit kuten Friedrich Nietzsche, Georges Bataille, Anne Dufourmantalle, Avitall Ronell ja Jean-Luc Nancy ovat olleet suurimpia inspiraatioita ajattelunsa kehityksessä suhteessa seksuaalisuuteen ja erotiikkaan. Peter väitteli New York Universityn German Studies -ohjelmasta syyskuussa 2009. Fordham University Press julkaisi hiljattain hänen teoksensa, The Forgiveness To Come: the Holocaust and the Hyper-Ethical. Parhaillaan hän työskentelee Western Sydney Universityn alaisessa Philosophy Research Initiativessa.

 

Mediassa on kirjoitettu Peterin työstä The Festival of Really Good Sexin puitteissa muun muassa The Guardianissa, Archer Magazinessa, ABC Radio Nationalissa ja news.comissa. Häntä on haastateltu myös perustamansa ja johtamansa Festival of Death and Dyingista ABC Radioon ja Sydney Morning Heraldiin. Peterin työskentely anteeksipyytämisen ja -antamisen parissa on ollut esillä 2SERissä ja ABC Radio Nationalin filosofiaan keskittyneessä ohjelmassa.


Valikoima Peterin akateemisia julkaisuja löytyy osoitteesta www.peterbanki.com

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon