Thresholds And Lust

Peter Banki

SUN 14:30-17:00

Kuoleman läheisyys ei välttämättä ole negatiivinen asia, vaan se toimii jopa keinona tuntea itsensä todella eläväksi. Kuolema koskettaa meitä muutenkin kuin vain elämän tosiasiana - se on myös fantasioista rakentuva halun kohde. Monet meistä, tietoisesti tai alitajuisesti, hakeutuvat äärikokemuksiin joiden intensiteetti ja jännitys muistuttavat tavalla tai toisella kuoleman läheisyydestä.

 

Tässä työpajassa tutkailemme tiettyjä eroottisia harjoitteita, joiden avulla voidaan lähestyä kuoleman ja kuolemisen fantasioita. Osallistujilla on mahdollisuus kokeilla harjoitteita työpajan aikana. Kaikki työpajassa tapahtuva toiminta on turvallista, suostumuksen alaista ja riskit tiedostavaa.

Työpaja pidetään englanniksi.

Mitä työpajassa tapahtuu?

Tässä työpajassa tutkailemme eroottisia harjoitteita, joihin liittyy kuoleman läheisyys. Tällaisia ovat esimerkiksi aistien rajoittaminen, passiivisuus, sidonta, ruumispussit, sekä hengitys-, teräase- ja -sähköleikit. Tässä työpajassa kuolema on idea ja fantasia, ei todellisuutta. Mikään työpajassa toteutettu harjoite ei aseta osallistujia todelliseen vaaraan. Kaikki toiminta työpajassa perustuu suostumukseen ja on riskit tiedostavaa.

Mikäli työpajassa jää aikaa, pyrimme toteuttamaan ryhmäskenaarion otsakkeella pervo hautajaisvastaanotto.

Kenelle työpaja on suunnattu?

Uteliaille ja rohkeille osanottajille kaikista sukupuolista ja seksuaalisista suuntautumisista. Työpajaan voi osallistua myös katsojana.  

Tarvitsenko työpajaan jotain välineitä mukaan, mikä olisi sopiva vaatetus, miten valmistautua työpajaan?

Ota mukaasi mitä vain esineitä tai materiaaleja, joita haluat käyttää työpajassa, kuten köysiä, huppuja, sähköstimulaatiolaitteita, suukapuloita, teräaseita… Työpajaan voi osallistua myös roolihahmoksi pukeutuneena, kuten hautausurakoitsijana, ruumiina, pyövelinä, surevana leskenä, pappina ja niin edelleen.

Onko työpajassa alastomuutta?

Ei, ellemme yhdessä päätä pestä ruumiitamme ennen hautaamista. Alastomuus on siis mahdollista.

Peter Kimberly Banki, PhD perusti vuonna 2015 festivaaleja ja mentorointia järjestävän, seksipositiivisen organisaation School of Really Good Sexin. Aiemmin hän toimi Sydneyssä Xplore - Festvial of the Art of Lustin kuraattorina.

 

“Ollessamme intiimisti jonkun toisen kanssa, näemme ketä todella itse olemme. Se on todella jännittävää. Paljon enemmän kuin kyvykkyytemme ta jokin muu vastaava, keskiössä on oleminen. Seksi avartaa ja auttaa näkemään toisen ihmisen kaikkein avoimimmillaan ja haavoittuvaisimmillaan, oli hänen roolinsa mikä tahansa”, sanoo Peter.

 

Peterin tausta on Iyengar joogassa, tanssissa ja taistelulajeissa (Capoeira Angola). Hänen somaattinen ja liikeeharjoittelutaustansa muodostavat perustavan hänen työlleen seksipositiivisuuden parissa.

 

Peter on myös suurimman osan aikuisiästään työskennellyt eurooppalaisen filosofian ja kirjallisuuden tutkijana ja opettajana. Filosofit kuten Friedrich Nietzsche, Georges Bataille, Anne Dufourmantalle, Avitall Ronell ja Jean-Luc Nancy ovat olleet suurimpia inspiraatioita ajattelunsa kehityksessä suhteessa seksuaalisuuteen ja erotiikkaan. Peter väitteli New York Universityn German Studies -ohjelmasta syyskuussa 2009. Fordham University Press julkaisi hiljattain hänen teoksensa, The Forgiveness To Come: the Holocaust and the Hyper-Ethical. Parhaillaan hän työskentelee Western Sydney Universityn alaisessa Philosophy Research Initiativessa.

 

Mediassa on kirjoitettu Peterin työstä The Festival of Really Good Sexin puitteissa muun muassa The Guardianissa, Archer Magazinessa, ABC Radio Nationalissa ja news.comissa. Häntä on haastateltu myös perustamansa ja johtamansa Festival of Death and Dyingista ABC Radioon ja Sydney Morning Heraldiin. Peterin työskentely anteeksipyytämisen ja -antamisen parissa on ollut esillä 2SERissä ja ABC Radio Nationalin filosofiaan keskittyneessä ohjelmassa.


Valikoima Peterin akateemisia julkaisuja löytyy osoitteesta www.peterbanki.com

Wonderlust festival Helsinki,2019. info@wonderlust.fi

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon